Bingöl 1 Şubesi

Asıl sorun siyonizm ve emperyalizm

Asıl sorun siyonizm ve emperyalizm

 

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Filistin topraklarında bir siyonizm ve emperyalizm sorunu var” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması kararı, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingde protesto edildi.

Memur-Sen, Saadet Partisi, Hak-İş, İHH, Deniz Feneri Derneği, ASKON, MÜSİAD, TÜGVA, TÜRGEV, ÖNDER başta olmak üzere, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “Filistinlilere cehennem etmeye çalıştığınız Kudüs, unutmayın ki, İsrail’e cennet olmayacaktır. ABD, dünyayı yeni bir savaşın ve kaosun içine sürüklemeye çalışıyor. ABD-İsrail yapımı bu kirli strateji ya Kudüs’ün direniş hatlarına çarpıp çökecek ya da bütün dünyayı esir alacaktır” ifadelerini kullandı.

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hz. Ömer’in, Sultan Selahaddin’in, Nureddin Zengi’nin, Gümüş Tegin’in, Birinci Kılıçarslan’ın, Abdülhamid’in, Şeyh Ahmet Yasin’in, Rantisi’nin, Erbakan’ın takipçileri olarak Kudüs’e layık öğrenciler olacağız. ABD’nin alçakça adımı, ümmetin ayağa kalkmış öfkesi için bir korku değil, bilenme sebebidir.”


İsrail’le diplomatik ilişkiler kesilsin

“İsrail için bir yer arıyorsanız, Washington’a çekin” diyen Yalçın, “Ortadoğu’yu virüsten kurtarın. Müslümanlara cehennem olan Kudüs, İsrailliler için asla bir eman yurdu olamaz. Bunu kim aklından geçiriyorsa bunu aklından çıkarsın. Küresel işbirlikçiler tarafından alınan karara asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Tüm ülkelere çağrımız, İsrail’le tüm diplomatik ilişkiler kesilsin. Dünya 5’ten büyüktür iradesini dillendirmeye devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.


Kıbrıs Savaşı’nda Türkiye’ye silah ambargosu uygulayan ABD’nin Türkiye’deki 21 üssünün ve tesisinin kapatıldığını hatırlatan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “O dönmede ABD bayrakları indirilmiş, yerine Türkiye bayrakları çekilmişti. 15 Temmuz dahil, bu ülkedeki tüm darbe girişimlerinin arkasında bir ABD hinliği, parmağı vardır. Eva Morales, ‘Dünyada faşist bir darbe ihtimali olmayan tek ülke ABD’dir, çünkü orada ABD Büyükelçiliği yoktur’ der. Buradan son söz olarak tekrar ediyorum, Filistinlilere cehennem olan bir Kudüs, İsraillere asla cennet olmayacak. Kudüs’ün cehenneme çevrildiği bir dünya kimseye barış yurdu olamaz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs özgürleşecek, siyonizm İslam dünyasının kalbinden sökülüp atılacak. Emperyalizm yenilecek, Kudüs direnişi kazanacak. Yaşasın direnişin ve onurun başkenti Kudüs.”