Bingöl 1 Şubesi

Bingöl Eğitim Bir-Sen 2. Şubesini Üniversite'ye Açtı

(Eğitim Bir-Sen) temsilcileri Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’ı makamında ziyaret etti.

Eğitim ve bölgedeki sendikal faaliyetler ile ilgili konuların ele alındığı ziyarete, Bingöl Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Yrd. Doç Dr. Hüseyin Çaldak, Doç. Dr. Ahmet Çetin, Öğretim Gör. Mustafa Altın, Fırat Atan ve Yüksel Bataray katıldı. Heyet adına konuşan 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Çaldak, Eğitim Bir-Sen’in çalışmaları hakkında Rektör Baydaş’a bilgi verdi.

Üniversite öğrencilerinin eğitimi üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğine vurgu yapan Çaldak,  Bingöl Üniversitesi’nin gençlerin eğitiminde bir meşale olduğunu söyledi.

Eğitimin paydaşları arasındaki işbirliği ve dayanışmanın öğrencilerin aydınlanmasına katkılar sunacağını belirten Yrd. Doç Dr. Hüseyin Çaldak, Eğitim Bir-Sen olarak bu konuda üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

“Sendika olarak üniversitenin sivil toplum kuruluşlarına desteğini önemli buluyoruz” diyen Başkan Çaldak, her geçen yıl artan üye sayılarıyla birlikte Bingöl Üniversitesi’nde 2’nci şubelerini açmaktan mutluluk duyduklarına dikkat çekti. Yapılan ziyaretten memnun olduğunu dile getiren Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş,  15 Şubat’ta yapılan genel kurul toplantısı ile Bingöl Üniversitesi’nde 2 No’lu Şubesi’ni açan Eğitim Bir-Sen temsilcilerini tebrik ederek sendikanın hayırlı olması temennisinde bulundu.