Bingöl 1 Şubesi

''Gazeteciler sendikal olarak örgütlenmelidir''

“Gazeteciler sendikal olarak örgütlenmelidir”

Eğitim Bir Sen Bingöl Şubesi Başkanı Yunus Kava, kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarının sendikal olarak örgütlenmesi gerektiğini tavsiye etti.

Eğitim Bir Sen Bingöl Şubesi Başkanı Kava, yönetim kurulu ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yerel gazetelere ziyarette bulundu.

Bu ziyaret kapsamında gazetemizi de ziyaret eden Kava ve beraberindekileri muhabirlerimiz Orhan Bozukluhan ve Mehmet alay karşıladı.

Gazeteciler Günü kutlayan Kava, sendikalarının Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın kitap setini hediye etti.

 

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydeden Kava, “Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Ancak sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün, iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünü açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz. Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basınımızın,  düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü büyüktür.  Bu duygu ve düşüncelerle,  basın meslek ilkelerine bağlı hareket ederek, mesleki ve toplumsal duyarlılık içinde çalışmalarını sürdüren basının, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.