Bingöl 1 Şubesi

Türkiye Dalları Bosna'dan Yemen'e Kadar Uzanan Bir Çınardır

 

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi’nce düzenlenen ‘Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru’ konulu konferansta konuşan Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan, “Bu memleket herhangi bir memleket değil. Türkiye bir çınardır. Bosna’dan Yemen’e, Kırım’dan Afrika’ya kadar uzanan dalları vardır. Dolayısıyla bu coğrafyalarda yaşanan herhangi bir olay Türkiye’yi etkiler” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi’nce Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru’ konferansına konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan katıldı. Konferans, Eğitim Bir Sen sendikası çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

Sinevizyon gösteriminden sonra programın açılış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Yunus Kava, “Biz kuruş değil duruş sendikasıyız” dedi. Kava, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim Bir Sen, 1992’de 7 güzel insandan biri olan Mehmet Akif İnan tarafından kurulurken, yine bir sendika değil de, yeni bir sendika anlayışı ile ortaya çıkmış bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Tabi bu günlere gelirken her vakit ifade ettik. Sendikamız sadece ücret sendikacılığı yapan bir sendika değil. Biz kuruş değil, duruş sendikasıyız. Türkiye’de darbelerin olduğu dönemlerde de, ülkemizin sıkıntıya düştüğü süreçlerde de bunu ifade ettik. Ve bilhassa dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa Eğitim-Bir-Sen olarak bu duruşumuzu oralarda da sergiledik.”

“TÜRKİYE’DE BİR YAPRAK DÜŞSE BAŞKA COĞRAFYALARA RÜZGÂR OLARAK YANSIR”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan ise Türkiye’nin başka ülkelerden farklı olduğunu ifade ederek, Türkiye’yi çınar ağacına benzetti. Kaplan: “Bu memleket herhangi bir memleket değil. Türkiye bir çınardır. Bosna’dan Yemen’e, Kırım’dan Afrika’ya kadar uzanan dalları vardır. Dolayısıyla bu coğrafyalarda yaşanan herhangi bir olay Türkiye’yi etkiler. Biz bunu hissetmiyor olabiliriz fakat şunu hissediyoruz. Türkiye’de yaşanan bir olay tüm bu saydığım uygarlık coğrafyasını derinden sarsar. Türkiye’de yaşanan sevindirici bir olay Müslümanların bizimle sevinmesine yetiyor. Tam tersi Türkiye’de yaşanan menfi bir olay Müslümanların bizden daha fazla üzülmesine yetiyor. Türkiye’de bir yaprak düşse diğer coğrafyalarda rüzgâr olarak yansıyor. Rüzgâr esse fırtına olarak yansıyor” dedi.

KAPLAN: “BATILILAR İSLAM DÜNYASI İÇİN 3 PROJE HAZIRLADI”

Batılıların, İslam dünyasında uygulamak için, akademide geliştirdikleri üç projenin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yusuf Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “200 yıldır, İslam dünyası için projeler geliştirdiler, birincisi insanlığın nihai atası olan Osmanlının unutturulmasıdır. İkincisi Gazali ile beraber İslam düşüncesinin bilgi masalları ile yaygınlaşarak unutulması, üçüncüsü ise Hz. Peygamber (S.A.V)’in konumunun sarsılması. Batılılar ilk ikisini başardılar. Çeyrek asırdır üçüncüsüne oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

“BİZ, TARİHTE TATİL YAPAN FİGÜRANA DÖNÜŞTÜK”

Batılıların İslam dünyasını yıpratmak için projeler geliştirdiğini ancak İslam dünyasının ise yaşanan bu olaya seyirci kaldığını belirten Kaplan şöyle konuştu: “Aklımıza böyle bir sual gelebilir. Neden batılılar proje geliştirip İslam dünyası üzerinde uyguluyor. Çünkü biz yokuz, biz tarihten çekildik. Biz tarih yapan aktörden, tarihte tatil yapan figürana dönüştük.”

“YAHUDİLER DÜNYA ÜZERİNDE HÂKİMİYETİNİ KURDU”

Yahudilerin dünya üzerinde hâkimiyetini kurduğunu beliren Kaplan, konuşmasını şöyle südürdü: ” 19. yüzyılda birinci ve ikinci endüstri devrimini İngilizler yaptı. Üçüncüsünü ise Yahudiler yaptı. ABD’yı, Yahudiler ile birlikte İngilizler kurdu. 2. Dünya savaşına kadar İngilizler ABD üzerindeki haklarını korudular. 2. Dünya savaşından sonra ise Yahudiler İngilizleri ABD’dan kovdu. Silah sanayisi, Silikon Vadisi gibi ABD’daki tüm güçleri Yahudiler ele geçirdi. Yahudilerin ABD’daki hâkimiyeti, dünya üzerindeki hâkimiyeti demektir. Yani dünyada dönen şeyleri anlamamamız bu nedenle…”

“ALGI KAPILARIMIZI KAPATTILAR”

Batılıların milletin algı kapılarını medya üzerinden kapattığına da değinen Kaplan, şöyle konuştu: “Yaşanan insanlık tarihini bir tüm olarak kavrayamıyoruz. Çünkü algı kapılarımızı medya üzerinden kapattılar. Örnek verecek olursam örneğin Irak Şam Örgütü IŞİD kukla. Biz hep kuklayı konuşuruz. Aslında bizim kuklayı oynatanı konuşmamız lazım. Yani ayrıntı kuklayı oynatan da gizli biz ayrıntıları göremiyoruz. Çünkü algı kapılarımız kapalı. Televizyonlar, zihnimizi garip bir şekilde rehin almış.”

“İNGİLİZLER, YAHUDİLERDEN DAHA TEHLİKELİ”

İngilizler dünyanın en ürpertici milletleri olduğunu vilayetleri süren Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan, İngilizlerin, Yahudilerden daha tehlikeli olduğunu iddia etti: “İngilizler dünyanın en ürpertici milletleridir. Yüzünüze gülerler arkanızı döndüğünüzde işiniz bitmiştir. İngilizler kesinlikle Yahudilerden daha tehlikelidir. Her ikisinin benzerliği ise ikisinin de aç gözlü olması. Farkları, İngilizler soğukkanlı, Yahudiler ise çabuk canlıdır.”

“İSLAMI KÜRT KARDEŞLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Türkiye’de, tarih bilinci linç edilen bir nesil yetiştirildiğini belirten Kaplan, ehlisünnet düzenini ayakta tutmakta en mühim rolün ise Kürtler olduğunu söyledi. Kaplan: “Dünyanın neresine giderseniz Osmanlı anlaşılamamıştır. Ve aşılamamıştır. 200 yıldır İngilizler bizimle savaşıyor. İslam dünyasının bizim bin yıldır geliştirdiğimiz, kurduğumuz düzeni vahhabilik üzerinden çökertenler İngilizlerdir. Bin yıldır ehlisünnet üzerine kurduğumuz bir seviye mevcut. Bu düzeni ayakta tutmakta kilit rolü Kürtler oluşturdu. Bir şekilde İslamı Kürt kardeşlerimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru’ konferansına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Kamu Kurum ve kuruluş amirleri ile STK temsilcileri, sendika yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı